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山から生まれたお弁当箱が、道具として暮らしの一員になり、また山に還っていく。 作るとき、使うとき、使い終わったあと。 全ての瞬間において誰の負担にもならないもの。 全ての瞬間において自然とのつながりを感じられるもの。 そんな「モノ」こそが、これからの世界に必要ではないか。 そんな想いで、国産の自然素材だけで作った曲げわっぱ弁当箱、通信レッスンなどをご提供しています。 ■神山曲げわっぱ弁当箱とは 徳島県神山町の杉を使い、国産の自然素材のみで製作している曲げわっぱ弁当箱です。 合成接着剤や合成塗料は一切使用しておりません。 曲げわっぱ弁当箱自体は古い歴史がありますが、昔ながらのこの製法は日本でも大変貴重な技術で、古代の製法を現代に復活させたものです。 自然素材だけで出来ていますので、もし長年使って不要になったら焚き火で燃やせばそのまま土に還ります。 製作中に出た端材や木くずは、すべて工房の庭で焚き火で灰にしており、処理に環境負荷のかかるゴミは一切発生しません。 ■ポリシー 以下の3つを製作のポリシーとしています。 シンプル オーガニック サステナブル 【シンプル-Simple】 日本の伝統的な木工技術・モノ作りの技術をベースに、日常の生活で使うための在り方を第一とします。 【オーガニック-Organic】 製作には自然素材のみを使用します。 製法上、木材・植物以外のものを使う場合は必ず明示します(銅釘、ステンレスの金具など)。 【サステナブル-Sustainable】 持続可能であること。 販売した商品がいつか不要になったときは工房に送り返していただければ、工房の庭で燃やして土に還します。 This magewappa lunch box is made in the most traditional way, using only natural Japanese materials and no synthetic adhesives or paints. Although Magewappa itself has a history of over 1000 years, there are only a few workshops in Japan that use this method. Our goal is not to make traditional crafts that are only beautiful in form, but to make products that will return to their natural environment when they are made, when they are used, and when they are finished. We hope that people who are interested in the fusion of sustainable and traditional crafts will pick up our products. Something that does not burden anyone at every moment and allows us to feel connected to nature. I believe that such things are what the world needs in the future. With this in mind, we make our products one by one by hand. In our workshop, we have the following three policies for our production. 【Simple】 We follow the traditional Japanese woodworking techniques. 【Organic】 We use only natural materials in our production. 【Sustainable】 When you no longer need the products you have sold, please send them back to us and we will burn them in our garden and return them to the earth. All scrap wood and wood waste generated during the production process is burned to ashes in the garden of the workshop, and no environmentally hazardous waste is generated for disposal. ■神山曲げわっぱが生まれるまでのストーリー(our story) https://magewappa-bento.com/aboutme#make_magewappa ■製作者・近藤奈央のプロフィール(profile) 曲げわっぱ作家、フードフォトグラファーとして活動しています。 https://magewappa-bento.com/aboutme ■Instagram https://www.instagram.com/n_kondo/ ■YouTube 数は少ないですがお弁当の詰め方などの動画をアップしてます! よかったらご覧ください。 https://www.youtube.com/channel/UC1XNR7rvgs6wST_wdGz_uKA ■公式ブログ(blog) お弁当レシピや日々のことを綴っています。2009年から続けています。 https://magewappa-bento.com/ ■オンラインフォトレッスン(PhotoLesson) 料理写真の撮り方を中心に、オンラインレッスンを開講しています。 分かりやすい!と大変好評いただいています。 https://coubic.com/magewappa/booking_pages#pageContent レッスンのレビュー、みなさん素敵に書いてくださってるのでぜひご覧ください。 https://coubic.com/magewappa